Известие
Collapse
No announcement yet.
Прегряване боксер
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от glavata Покажи съобщениеБлагодаря много на всички. Говорих с майстора да види тия дни колата, но той твърди че перката на помпата е със сигурност метална при боксера, а не пластмасова и не било от нея.По вероятно било да е от главата, но нито губи антифриз, нито масло. Ще му я закарам да видим какво ще стане.
Турбинката е метална само при 33-ките,при 145/6 е пластмасова.Бегай до магазина взимай помпа за 33 с метална турбина и сменяй,не слушай майстора,а го смениFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ходих при майстора и резултата според него е заминала гарнитурата на главата и буталата набиват газове в системата, но не може да се разбере коя от двете точно. Каза че това дето не губи антифриз е нормално защото при леки пропуски в гарнитурата се губи съвсем малко антифриз, а при горенето се набивал въздух в системата и затова не се върти водата. До някъде има логика в това, защото през тънкия маркуч който идва от малкия кръг и свършва в горния край на разширителното казанче след като запаля и е студена колата известно време църцори антифриз и след това спира, съответно поради факта че е спряла циркулацията вобще.При цена 250лв за смяна на двете гарнитури или 100лв за помпата само за труд,много се чудя какво решение да взема, особено в случая с гарнитурите... Ако имате читав майстор,който да разбира от тези коли и би се навил за по-малко труд кажете. Моя сегашния е в кв. Модерно предградие.
Comment
-
Един от най-добрите майстори на тия коли е точно в тоя квартал и ти сигурно си попаднал на него!
Ако искаш по-евтино , разглабяй сам или с някой приятел
Comment
-
абе приятел, като се свалят главите, трябва да се махнат ангренажните ремъци. водната помпа е баш под десния ангренаж като гледаш отпред и се държи на 4 винта. първо свали него и извади водната помпа за проверка. 50 лв струва нова. после като искаш сваляй главите, бати майсторите.точка
Comment
-
Водната помпа излиза и без да се свалят ангренажни ремъци.
Разхлабва се ролката и с малко въображение излиза!
Аз го правих това упражнение и за щастие някой италианец ми е сложил помпа с метално витло
Comment
-
Благодаря много на всички за съветите. Ще почвам откъм помпата и ако се окаже, че помпата е наред, ще се продължава с разглабяне на главите. Мисля си дали ако се мери компресия няма ли да си проличи от коя страна е отишла гарнитурата и дали е отишла изобщо.Като му дойде края и стане ясно ще разкажа какво се е оказало в същност.
Comment
-
И да пишеш как се развива работата!
Защото се получава така, че всеки пита, оправя си проблема, но не казва как. И става форум пълен с въпроси и предположения
Comment
-
Проблема решен!!!
Здравейте, отидох при друг майстор пак в модерното, който обаче е точния майстор. Малко се позабавих с ремонта по финансови причиниОказа се в крайна сметка, въпреки сложното и объркано поведение в крайна сметка ВОДНАТА ПОМПА. Интересното около помпата, което до последно будеше подозрение у мен, че в определени моменти върти вода или пък слабо циркулира.
Сега като я гледам.... перката е просто пукната и превърта на оста при по-голямо съпротивление, а като се вдигне температурата сигурно още по-зле стават нещата. Това е причината да върти малко или на моменти да спира и пак да тръгва за малко.
Сега си карам и си е като в доброто старо време преди 4г. откакто я имам колата заковава на 80 и не мърда от тамБлагодаря на всички,които дадоха мнение и помогнаха.
Comment
-
Първоначално публикувано от glavata Покажи съобщениеЗдравейте, отидох при друг майстор пак в модерното, който обаче е точния майстор. Малко се позабавих с ремонта по финансови причиниОказа се в крайна сметка, въпреки сложното и объркано поведение в крайна сметка ВОДНАТА ПОМПА. Интересното около помпата, което до последно будеше подозрение у мен, че в определени моменти върти вода или пък слабо циркулира.
Сега като я гледам.... перката е просто пукната и превърта на оста при по-голямо съпротивление, а като се вдигне температурата сигурно още по-зле стават нещата. Това е причината да върти малко или на моменти да спира и пак да тръгва за малко.
Сега си карам и си е като в доброто старо време преди 4г. откакто я имам колата заковава на 80 и не мърда от тамБлагодаря на всички,които дадоха мнение и помогнаха.
И кой е този майстор? Лепенка на задния капак сложиха ли ти?
Comment
-
Някой да знае колко пари взиат за смяна на водна помпа.И ако може да каже някой сервиз в Бургас
Comment
-
Лисан сервиз
Майстора е Сашо (лисан сервиз)в модерното сложи ми и лепенка, което в първоначалния момент малко ме подразни ама след като каза, че който е с нея има 15% отстъпка мисля, че ще я преживея
Това ще го рабера другия път като ми се наложи да ходя при него
.
Взе ми 60лв за смяната на помпата и 48лв за самата нея, като твърди, че е сложил с метална перка и мисля че може да му се има доверие.
Иначе съветвам всеки с подобен проблем да я сменява бързо защото е кофти да се чака особено в жегите, а при мене и газовата вече не мога да я позная направо, оправи се екстра и вече не гасне и не трупа грешки от студен изпарител.
Comment
Comment